donderdag 5 april 2012

Laatste maandje in Omaha!

Beste lezers!

Ten eerste wil ik jullie alvast fijne paasdagen wensen vanuit de Verenigde Staten!
Leuk dat jullie weer lezen en laat vooral weer een reactie achter :)

Evenementen als Pasen worden hier groots uitgemeten. Alhoewel er bijna elke dag wel weer een ander evenement op de campus is (ik weet niet hoe ze het telkens weer kunnen verzinnen). Het leven is hier nog steeds goed. Voordat ik in Nebraska arriveerde dacht ik mijn winterjas elke dag nodig te zijn. Inmiddels hebben we de 32 graden hier al aangetikt en het kan hier 40+ graden worden. De komende dagen blijft het kwik helaas steken rond de 20 graden! In Nederland is het nog kouder dus wat dat betreft mag ik niet klagen natuurlijk. De campus ziet er wel erg mooi uit in deze tijd. Overal bloemen en zelfs schildpadden > zie foto's!


Ondertussen neem ik deel aan de 'soccer intramurals'. Op de zondagavond voetbal ik met een gemengd team in een competitie. Op maandagavond voetbal ik in een mannenteam. We hebben het erg gezellig, helaas zijn de resultaten nog ietwat teleurstellend! Ik heb fel oranje schoenen besteld. Deze worden zo goed gebruikt dat mijn blaren geen tijd hebben om zich te herstellen.

Het einde hier in Omaha begint langzamerhand in zicht te komen. Nog minder dan vijf weken! Op 6 mei vlieg ik via Salt Lake City naar Los Angeles. Om vervolgens met mijn ouders tot 22 mei door Californië gaan trekken. Ik blijf nog tot 30 mei in de Verenigde Staten. Mijn logistieke kennis kwam nog even van pas om de volgende planning in elkaar te zetten:
22 Mei: Los Angeles > Seattle
23 Mei: Seattle (o.a. Boeing fabriek)
24 Mei: Seattle > Vancouver > Toronto
25 Mei: Toronto > Niagara Falls
26 mei: Niagara Falls > Washington
27 mei: Washington > New York
28 mei - 30 mei: New York
30 mei / 31 mei: New York > Frankfurt > Amsterdam

Op school gaat het ook nog allemaal zijn gangetje. Het is erg makkelijk bij te benen de laatste weken. Wij gaan in het paasweekend naar Minneapolis. Met zo'n acht personen gaan we richting deze stad in het Noorden van de Verenigde Staten.



De foto's heb ik weer bijgewerkt (36 stuks maar liefst). Nogmaals fijne paasdagen en tot over minder dan twee maanden!